کتابخوانی

معرفی حلقه

 

معرفی حلقه

عرفان کیهانی یا عرفان حلقه که با نام فرادرمانی هم شناخته می‌شود یکی از عرفان واره‌های[1] دوران مدرن است که آسیب‌های روحی، جسمی، اعتقادی و حتّی مالی[2] فراوانی، به برخی از مردم ایران وارد کرده است. این شِبه عرفان در دهه‌ی هفتاد[3] با برگزاری محافل خانگی و کلاس‌هایی در تهران جوانه‌زده، آغاز به کار کرد و تقریباً تا پایان این دهه با برپایی جلساتی با ادعای درمان بیماری‌های جسمی، ذهنی و روانی به‌واسطه‌ی روشی عرفانی و متفاوت که آن را محصولِ شهودات بنیان‌گذارش می‌دانست، به رشد خود ادامه داد. عرفان حلقه به‌تدریج با ایجاد یک تشکیلات سازماندهی‌شده در داخل و خارج کشور و با گسترش کمیته‌ها[4]، شوراها، دفاتر و مراکز فراوان به جذب و عضوگیری گسترده‌تری مشغول شد.

در این میان با برپایی یک دستگاه آموزشی و تبلیغاتی گسترده و به مددِ ‌کار گروهی در راستای اهداف مشخص، به‌سرعت تبدیل به یک سازمان منسجم گشت. سپس با ورود به دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و چاپ کتاب‌های مختلف، هر روز بر گستره‌ی فعالیت خود افزوده و به دوران اوج رسید. تا اینکه با بروز اختلاف‌های داخلی میان رهبران این عرفان واره، به تدریج دوران افول آن آغاز گشت.

به‌هرتقدیر، امروزه عرفان واره‌ی حلقه با غیرقانونی شدن فعالیت‌هایش به شکل پنهانی و البته محدودتر از گذشته به حیات خود ادامه می‌دهد.[5]

[1]. عرفان واره، شِبه عرفان، شبه معنویت، عرفان کاذب، عرفان‌های نوظهور و… واژگانی هستند که امروزه برای اندیشه‌ها و جریان‌های مدعی معنویت به کار می‌روند. خاستگاه این جریان‌ها دنیای مدرن و دوری آن از معنویت است.

[2]. برای ورود به سازمان حلقه الزاماتی مثل ثبت‌نام، امضاء چند سوگندنامه و پایبندی به آن و پرداخت شهریه برای هر ترم لازم و ضروری بوده است. در مناطق مختلف میزان شهریه متفاوت است اما از ابتدای شکل‌گیری تشکیلات حلقه از ݣݣ۵۰ تا 300 هزار تومان مرسوم بوده است. همچنین پس از دستگیری طاهری، در فضای مجازی همین مبالغ از سوی مربیان برای آموزش دریافت می‌شود. شهریه در عرفان حلقه باعث ایجاد یک تشکیلات مالی و سودجویانه شده است که به تبع بازی با جان مردم به دست می‌آید. طاهری شهریه را الزامی دانسته و گفته است هزینه‌های سازمان را اعضا پرداخت کنند و نباید اجاره‌نشین باشیم.

[3]. طاهری از سال 78 به صورت محدود و در برخی محافل خانگی شروع به ترویج آموزه‌های خود می‌کند. او در تاریخ 26 فروردین 88 می‌گوید یک دهه است فرادرمانی را معرفی کرده است.

[4]. برخی از مهم‌ترین کمیته‌های عرفان حلقه عبارت‌اند از: 1. کمیته پزشکی 2. کمیته قرآن‌پژوهی 3. کمیته علمی 4. کمیته فیزیک 5. کمیته حقوق 6. کمیته روابط بین‌الملل 7. کمیته دامپزشکی 8. کمیته رسانه 9. کمیته دین‌پژوهی 10. کمیته ترجمه 11. کمیته عرفان 12. کمیته ادبیات 13. کمیته آسیب‌شناسی موسیقی 14. کمیته سایمنتولوژی 15. کمیته گیاه‌پزشکی 16. کمیته سلولی مولکولی.

[5]. فعالیت مربیان عرفان حلقه بیشتر در فضای مجازی و نیز برگزاری برخی کلاس‌های غیرقانونی و مخفیانه به‌صورت محافل خانگی یا در قالب تیم و اردوهای ورزشی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا